12.4.2024

Miten Pedro´sista tuli Pedrina´s?

Pedrina´sin historiaa Kokkolassa kerrotaan jo melkein 30 vuoden ajalta. Vuonna 2025 on varmasti isojen juhlien aika!

–       Ai että, se ensimmäinen paikka Isokatu seiskassa oli pieni! Siellä oli 20 asiakaspaikkaa ja työntekijöiden sosiaalitilat oli komerossa, Minna Puurula nauraa. 

Puurula ja toinen omistaja Sanna Skog ovat tutustuneet 90-luvulla Rossossa työskennellessään. Heille virisi ajatus omasta ravintolasta. 

–       Panostimme paljon työhön. Jaoimme Rosson flyereita ja täytimme kannustuspalkkioiden vaatimukset. Jossain vaiheessa sitä alkoi ajattelemaan, että voisihan tätä tehdä itselleenkin. 

Osoitteessa Isokatu 7 oli ollut Pedro´s-niminen kuppila muutaman vuoden ja se oli ajatunut taloudellisiin vaikeuksiin. Alkuun paikka ei innostanut, mutta sitten ravintolaa tarjottiin Puurulalle ja Skogille rästiin kerääntyneiden vuokrien hinnalla. Tähän tarjoukseen tartuttiin ja Pedrina´s avasi ovensa 7.7.1995.

Alan koulutuksessa oli joskus kerrottu, että texmex tulee olemaan iso juttu ja kauppoihin tulee tulevaisuudessa omat hyllyt teeman tuotteille. Pedrina´sin historiaan liittyy myös hauska tilanne, kun Puurula ja Skog päätyivät Sakke Järvenpään varastolle tutkimaan, mitä texmex oikein on.

–       Kerran puhelin soi ja toisessa päässä oli Sakke Järvenpää, joka kertoi, että heille oli saapunut Helsinkiin lasti texmex-teeman somisteita ja elintarvikkeita. Että alkakaa tulla katsomaan, Puurula kertoo. 

–      Sinne sitten mentiin ja ihmeteltiin, että miten sinne oikeastaan oltiin päädytty. Ilmeisesti joku edustaja oli kertonut Sakelle yrityksestämme ja siitä aloitettiin sitten pidempi yhteistyö.

Vuosien aikana Pedrina´s on muuttanut Isokatu kahteen ja laajentunut noin sadan asiakkaan ravintolaksi. Välillä mukana on ollut toinen toimipiste Ylivieskassa ja kesäravintola Hickarössä. 

Jaa päivitys

Etsitkö lounasta Kokkolassa?

Lounasmenumme on tarjolla keskiviikosta perjantaihin ja sieltä löydät vaihtuvia herkkuja.

"Aivan erinomainen ruoka. Kerta toisensa jälkeen."

Liity postituslistalle ja voita lahjakortti

Liittymällä Peden postituslistalle voit voittaa lahjakortin ravintolaan.