12.4.2024

Tiesitkö, että moni ravintolamme raaka-aine tulee lähialueilta?

Pedrina´sissa arvostetaan lähiruokaa Kokkolasta ja ruokalistalle onkin valittu useita tuotteita lähialueen tuottajilta. Silti pelkällä kilometrimäällä ei meillä Pedrina´sissa määritellä lähiruokaa. Siihen liittyy halu tukea paikallisia tuottajia. Myös kuljetusmatkojen lyhyyteen on toki kiinnitetty huomiota. Pedrina´s käyttää paikallista tukkua sekä paikallista kuljettajaa, joka kuljettaa tuotteet Isokadulle ja näin luodaan myös työtä lähiympäristöön.

Esimerkiksi naudanlihaa tulee lähialueen Snellmannin sopimustuottajilta sekä Träskkulla Ekobeefilta Pietarsaaresta. Heillä tuotettu slow meat on stressittömässä ja ekologisessa ympäristössä kasvaneesta karjasta. 

Porsaan liha taas tulee Björkensiltä, joka on kahden toimipaikan sikatila Kokkolassa. Possut syövät viljaa ja sekin kasvatetaan tilan lähialueilla, joten koko toimitusketju on aidosti lähiruokaa. 

Björkensin perhetilalla on myös omaa jatkojalostusta ja heillä on tehty jo pitkään Pedrinasin omaa chorizo-makkaraa. Tilalla tuotekehitellään erilaisia erikoistuotteita ja jossain vaiheessa syntyi idea nimikkomakkarasta, jota ei saa mistään muualta.

–       Pedrinasin omaan chorizoon haluttiin tuoda välimerellinen maku, mutta niin, että se sopii suomalaiseen makuun, tilalta kerrotaan. 

–       Pitkän kehitystyön jälkeen syntyi sitten täydellinen ja mausteinen, mutta ei liian tulinen laatumakkara!

Jaa päivitys

Etsitkö lounasta Kokkolassa?

Lounasmenumme on tarjolla keskiviikosta perjantaihin ja sieltä löydät vaihtuvia herkkuja.

"Aivan erinomainen ruoka. Kerta toisensa jälkeen."

Liity postituslistalle ja voita lahjakortti

Liittymällä Peden postituslistalle voit voittaa lahjakortin ravintolaan.